Binnen-Schip

Binnen-Schip

Vertragen, ontmoeten, verbinden

Observeren vanuit een ander standpunt

We werken hard aan ons binnenschip, een originele, authentieke en varende boot die uitnodigt tot de weg naar binnen, een plek waar je letterlijk en figuurlijk tot stilstand komt.

Het water en de sfeer op de boot nodigen uit om te vertragen, te ontmoeten, te verbinden, te ontkoppelen en – zelfs letterlijk – naar de wereld te kijken vanuit een ander gezichtspunt.

  • Het Binnen-Schip heeft haar vaste aanlegplek in Antwerpen tussen het MAS en het Havenhuis
  • Binnenkort kan je er terecht voor coachinggesprekken of kleine vergaderingen met maximum 4 personen, in de gezellige schippershut.
  • In een latere fase ook voor creatieve, boeiende, avontuurlijke trajecten, professioneel of privé. Met of zonder begeleiding, misschien zelfs op een toffe locatie waar we heen varen.
Kris en Annemie

In Binnen-Schip komen onze passies samen.

Kris: getikketakt door boten en alles wat met varen te maken heeft, kapitein ter lange omvaart, met een ruime scheepstechnische kennis, handige Harry, houdt van vakmanschap en authenticiteit met patine. Verbouwt het vrachtschip tot een bijzondere plek die mensen samenbrengt en inspireert. Kris is begeesterd door persoonlijke groei en systemisch werk en heeft daarin tal van trajecten gelopen.

Annemie: team-expert, systemisch coach, opsteller en loopbaanbegeleider, erkend psychotherapeut en supervisor, gepassioneerd door het raakvlak tussen mens en werk. Annemie begeleidt al 25 jaar individuen, teams en organisaties en leidt hierin professionals op (zie www.annemiecelis.be en www.vidende.be).

De Alaska, een varend woonschip - Historiek

M.s. Alaska werd gebouwd in 1948 in Péronnes-lez-Antoing (B) aan de Schelde, op de gerenommeerde werven van Mory. Het is een zogenaamde ‘sarma-spits’ (38,84 x 5,06m) die, naar verluidt, met Marshall-steun werd gefinancierd. Het schip is in verrassend authentieke staat waarbij alle houten schrijnwerk en het geöliede metaal volkomen bewaard bleven! Er is sinds de nieuwbouw geen enkele noemenswaardige verandering aan het schip aangebracht, wat nog zelden voorkomt. Uiteraard voorzien wij de boot wel van modern vaar- en leefcomfort.
De superstructuur en het buitendek van het schip is niet geverfd, maar staat ‘in de olie’, wat een mooie patine van het staal oplevert, in fraai contrast met de bronzen patrijspoorten in de tabernakels voor- en achteraan.
Ook het mahonie binnenschrijnwerk met geslepen glas is (terug) intakt. De combinatie van authenticiteit en technische kwaliteit brachten ons bij dit schip.

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info